Veiligheid staat bij Warre en mij hoog in het vaandel. Wanneer wij het spoor moeten oversteken kijken we zeer goed naar links, rechts en de seinen. Pas dan steken we over, zo proberen we Elst taferelen te voorkomen. Toen wij aankwamen bij onze yurt hebben we in de kantine eerst te veiligheidsregels bestudeerd. Wij zijn er achter gekomen dat we in Nederland veel zaken niet goed aanpakken. Daarom schrijf ik deze blog voor jullie, want wij geven om jullie!

Roken doe je onder de rookmelder

In Nederland moet je tegenwoordig bijna overal buiten roken. Dit komt de veiligheid niet te goede. In Mongolië rook je onder de rookmelder, deze gaat waarschijnlijk vaak af, maar dat is alleen maar bevorderlijk voor de oplettendheid van roker en zijn omgeving. Zorg er voor dat je peuken in een asbak bewaard onder de rookmelder. Wanneer er toch weer peuken aangaan ben er op tijd bij voordat je huis in de fik staat.

roken

Iets uit de oven halen

Wanneer je iets hebt bereid in de oven is het vaak heet. Menig persoon heeft zijn handen verbrand bij het verwijderen van de lasagne uit de oven. Dit moet je dan ook niet zelf doen. Vraag je zoontje de lasagne uit de oven te halen. Vraag desnoods een andere peuter. Ga zelf achter de deur staan, maar houdt de peuter in de gaten via het sleutelgat. Veiligheid voorop!

oven

Vlam in de pan

Wanneer je de vlam in de pan hebt is het belangrijk rustig te blijven. Ga nooit met de pan lopen! Vraag net als bij het vorige punt je zoontje of een willekeurige peuter om de pan van het vuur te halen en hiermee naar buiten te gaan.

vlam in de pan

Te veel stekkers in het stopcontact

Wij zijn niet zo goed in het ontcijferen van de Mongoolse onderschriften. De meeste zijn vanzelfsprekend.  Deze was wat lastiger om te interpreteren. Wanneer je te veel stekkers in het stopcontact hebt moet je ze verhitten, zo smelten de stekkers samen met het stopcontact. Op deze manier kan je veilig al je apparaten blijven gebruiken.

stekker

Blussen van buitenbranden

Is je barbecue in de fik gevolgen? Blus dit niet zelf! Haal er altijd iemand bij met een gele bouwhelm en een overal.

bouwhelm

De picknicktafel

Zet bij een warme zomeravond ook een keer je picknicktafel in de brand. Vraag je vrouw een foto te maken van de fik. Ga er zelf stoïcijns naast staan, je mag best tevreden zijn met zo’n mooie tafelbrand.

stoicijnsIMG_0424

Categories:

Tags:

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *