Het voelt alsof we een aflevering van 3 op reis of Tom Waes zijn binnen gelopen. Ik ken China alleen van tv. Maar het bestaat echt! Zelfs de clichés kloppen. De hele stad hier hangt vol met van die Chinese lampionnen, ze steken de hele dag vuurwerk af en er dansen daadwerkelijk vrouwen op Chinese zeikmuziek op het plein. En ze zijn met veel! Zoals Eddy Wally het mooi heeft verwoord: “Nooit zag ik in heel mijn leven zoveel Chinezen!”. 

https://youtu.be/jURQg_GTDJU

Er hangen overal op de gevels Chinese tekens. In Nederland associeer ik Chinese tekens met Chinese restaurants. Voor de rest zie je nergens Chinese tekens. Wat blijkt, de tekens beteken daadwerkelijk iets!

Wat betekenen die Chinese tekens dan? Ik heb geen idee. Gelukkig hebben de internationaal georiënteerde winkels het er ook onder staan met ons alfabet. Hier een paar prachtige voorbeelden:

​Een ander ding waar China om bekend staat is dat Chinezen eten met stokjes. Dit was ik helemaal vergeten. Ik was aan het wachten op het bestek, maar dat kwam niet. Alleen maar een paar stokjes. Ik leer wel enorm snel om met stokjes te eten. Je moet wel, wanneer je niet met je stokjes eet krijg je niks binnen. De noedels hier zijn geweldig! De les: de definitie van spicy in China is anders dan de definitie van spicy in Nederland.

De manieren van Chinezen zijn ook anders. Ze roggelen, snuiven, tuffen en slurpen wat af de hele dag. Van jong tot oud, van man tot vrouw. 

Ook kunnen mannen zich niet zo goed aankleden. Ze lopen allemaal rond met een shirt tot het middenrif. Hieronder een slapend exemplaar, gespot in de Verboden Stad.

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *