Ik heb bij het Kruidvat een nagelknipper gekocht, om mijn nagels mee te knippen. Ze verkochten gewone nagelknippers die puur doen waar ze voor bedoelt zijn. Maar het Kruidvat verkoopt ook luxere varianten, bijvoorbeeld de nagelknipper met extra tools. Ik ben gek o
In geen enkele supermarkt kan ik gist te krijgen. Normaalgesproken is er niemand in de gang […]
Pindasaus is gemaakt van pinda’s. Dit is logisch. Dan heb je nog mayonaise, vernoemd naar het eiland Mahón waar de saus is bedacht. Mosterd is gemaakt van mosterdzaad, Joppiesaus zit bomvol verse Joppie’s en in knoflooksaus zit knoflook. Maar 'Calvé Broodje Unox?!'.
Ik hoorde geen klap en voelde ook geen hobbel. We stonden opeens stil. ‘We waren net toch al in Wijhe?’ Maar we stopten niet op een station, maar aan de rand van Zwolle. Een paar minuten staan we stil.
Jullie hebben een prima en afwisselend assortiment van producten. Van frituursnacks tot een saladebar en van verse sapjes tot soep. Over soep wil ik het hebben, plastic soep. Jullie serveren deze niet maar werken er wel aan mee. 
Like en abonneer mensen! Deel het met je vrienden die ook benieuwd zijn naar onze avonturen tijdens de Trans Mongolië Express.
Ik vertel dat we uit Nederland komen. De  vrouwen worden erg enthousiast. Het meisje heeft een half jaar in Nederland gewoond! Ze was een exchange student in Maastricht. Ze weet zelfs nog wat Nederlandse zinnen zoals ‘Goedenavond, wat een lekker weertje’. Ook is ze gek op haring, Goudse kaas en stroopwafels.
De Mongoolse keuken is erg wonderlijk. Ik val gelijk met de deur in huis, ik heb geen een keer lekker gegeten. Het eten is wel erg voedzaam, dat is prettig wanneer je na de lunch een bergwandeling gaat maken. We hebben vier dagen verbleven in yurt bij een Mongoolse familie. Zij hebben een aantal tenten staan die ze in de zomer verhuren aan toeristen zoals wij. Zelf wonen ze gewoon in een huis.