Zes Chinezen, Warre en ikzelf. Dit was het reisgezelschap waarmee we naar de hangende tempels van Datong zijn gegaan. De hangende tempels zijn de grootste bezienswaardigheden van deze stad. Wanneer mensen met de Trans Mongolie Express reizen kan je de stad haast niet overslaan. Ook wanneer je googeld op Datong, de Lonely Planet leest of op TripAdvisor kijkt lees je dat je naar de hangende tempels van Datong moet.

Voor 100 yuan per persoon zijn we hierheen gereden. De tempels heten ‘De hangende tempels van Datong’ maar het was anderhalf uur rijden! Warre en ik moesten ook nog helemaal achterin het busje zitten met onze knieën in de nek. De tempels waren prachtig! Je moet alleen geen hoogtevrees hebben en het niet erg vinden om twee uur lang in de rij te staan.

Het punt dat ik wil maken is, de tempels vallen onder Datong. Maar het is ver buiten de stad, fucking anderhalf uur rijden! Tijdens deze rit zijn Warre en ik op een geniaal idee gekomen. We gaan Borculo op de kaart zetten. Dit idee willen wij nu bij jullie gaan pitchen. Laat ons in een reactie weten wat je er van vindt.

Wij komen uit Borculo, dit is een pittoresk plekje in de Achterhoek. We hebben twee musea, een watermolen en prachtige natuur. We hebben dan ook best wat toeristen in Borculo. Dit zijn voornamelijk bejaarden en wat Duitsers. Maar, dit is straks over! Wij gaan Borculo op de kaart zetten. Met dezelfde techniek waarop Datong toeristen trekt.

Borculo

Kom naar Borculo, Borculo is centraal gelegen in Nederland en staat bekend om zijn velen beroemde gebouwen. Zo is Borculo de stad met de meeste torens van  Nederland. Bezoek de Domtoren, de Martinitoren, de Peperbus en de Euromast. Wanneer je in Borculo bent kan een bezoekje aan de vele musea niet ontbreken. Borculo noemt zichzelf niet voor niks een museumstad! Bekijk de nachtwacht, het meisje met de parel en de aardappeleters. Vergaap je aan de vele rijkdom die Borculo kent, zoals de kaasmarkt, stoommachine de Witte Olifant, de grachtenpanden en het concertgebouw.

Borculo heeft een bruisend nachtleven, er zitten vele beroemde clubs en poppodia zoals Paradiso, Tivoli, de ArenA en het Le Moullieur. Ontdek Borculo vanaf het water, Borculo ligt aan de Rijn, de Maas, de Waal en de Berkel. Vaar met een rondvaartboot over de grachten en door de grootste haven van Europa. Ook met de Berkelzomp kan je Borculo verkennen (een traditionele Borculose boot). Dat ontdek je allemaal in Borculo, van uut ’t harte!

wp-image-1225975245

Categories:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *