Sommigen van jullie hebben deze tijd nog actief meegemaakt: de tijd van de compact disc. Ik ben van het tijdperk van de mp3, het downloaden met Limewire en Fuze, het streamen en de revival van de lp’s. Ik heb sinds 2011 al een flinke collectie met vinyl verzameld. Nu heb ik iets nieuws ontdekt.

Bij mij in de familie wordt regelmatig het verhaal verteld van mijn opa die zijn eerste cd omdraait om te luisteren wat er aan de andere kant staat. Zo erg was het bij mij niet, maar ik heb nu ook kennis gemaakt met de voordelen van de cd.

Voor mijn studentenkamer heb ik een nieuwe geluidsinstallatie gekocht. Een echte Teufel, want op geluidskwaliteit moet je niet bezuinigen. Ik kan draadloos muziek luisteren vanaf mijn telefoon of laptop, ik kan er radio mee luisteren, mijn platenspeler erop aansluiten en er kunnen cd’s in!

Eerste single

Mijn eerste single was van The Opposites, Broodje Bakpao, deze kreeg je bij de Super de Boer. Daarna heb ik nog 2 cd’s gekregen. Een van Jake Bugg, want dan hadden we gratis verzendkosten en van Sinterklaas heb ik een cd van Go Back To The Zoo gekregen.

Vandaag heb ik bij de Plato in Zwolle voor het eerst van mijn leven nieuwe cd’s gekocht. Hiermee heb ik mijn cd collectie verdubbeld!

‘Maar Freek! Waarom niet gewoon luisteren via Spotify?’

Nou! Het is vet om muziek in je bezit te hebben. Iemand kan aan mijn muziekcollectie een deel van mijn persoonlijkheid analyseren. Ook heb ik vaak last van keuzestress. Menukaarten zijn voor mij niet te doen! Laat staan Spotify, keuze uit alles is te veel. Met cd’s (en lp’s) creëer je een beperkte keuze, en dat geeft rust.

Het grootste voordeel van cd’s is dat je voor de prijs van een lp soms wel vier nieuwe cd’s kan kopen. Dat zorgt er wel weer voor dat ik straks te veel keuze heb in cd’s, maar dan zet ik Spotify wel gewoon op shuffle.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *