Ik voel mij vandaag erg stoer! Ik heb namelijk een bijzondere aankoop gedaan. Een ding voor echte stoere mannen. Ik weet dat er tegenwoordig een taboe rust op mannelijkheid, maar anders kan ik het niet noemen. Er bekruipt mij een gevoel van oerkracht. Een erg stoere aankoop, al zeg ik het zelf. Ik heb een zakmes gekocht!

Wanneer ik een zakmes bij me heb voel ik mij alsof ik alles aan kan. Drop mij in de wildernis van Kameroen en ik kan daar met gemak een paar maanden overleven. Tenten bouwen, speerpunten maken, Giraffen villen en in deze huiden door het leven gaan.

Ik hoop dat het zakmes dat ik nu heb gekocht een langer leven beschoren is dan mijn vorige zakmes. Dat zakmes ligt namelijk nog ergens bij mijn vrienden op het Kremlin. Ik mocht mijn zakmes van de beveiliging niet meenemen het Kremlin in. Ik heb mij een weg terug gebanjerd door de rij van Chinese/Japanse toeristen. Ik moest mijn mesje namelijk naar de bagageopslag brengen.

Eenmaal aangekomen bij de bagageopslag waren ze met pauze, een uur of drie. Toen heb ik mijn zakmes verstopt in de bosjes. In de hoop dat het mes er na het bezoek aan het Kremlin nog zou liggen. Maar uiteraard moesten ze precies die dag het gras maaien rondom de bosjes waar mijn geliefde zakmes lag. Weg, foetsie, verdwenen.

Scouting

Tot mijn zevende levensjaar heb ik op scouting gezeten, de spelletjes vond ik erg leuk. Maar toen er dingen als knopen en kompassen in beeld kwamen ben ik er mee gestopt. De twee belangrijkste onderdelen die ik aan mijn scoutingcarrière heb overgehouden zijn liefde voor wentelteefjes en zakmessen.

Deze zomer ga ik een maand lang met Annabel op Interrail door Oost-Europa. We hebben al een tent gekocht, een slaapzak en een zakmes kan zeker niet ontbreken! Een 9-delig zakmes, inclusief nagelvijl, kurkentrekker en tandenstoker. Een echte Zwitserse Victorinox Huntsman. Rood uiteraard.

zakmes

Tags:

One response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.