Ik wil graag een staart of knotje kunnen maken in mijn eigen haar. Waarom? Mijn vader werd op zijn 25e kaal, en stel dat ik dit ook word, dan heb ik in ieder geval foto’s van mij met een weelderige haardos. Wanneer ik niet kaal wordt is lang haar natuurlijk ook über sexy. Maar lang haar is lastiger dan verwacht!

Meisjes groeien op met lang haar, bij jonge meisjes kamt de moeder het haar en maakt ze er een staart in. Bij mij is dit anders, ik maakte verschillende fases door met mijn nieuwe kapsel en ben in een hele nieuwe wereld terecht gekomen. De wereld van de conditioner, dode puntjes, elastieken en borstels.

  1. Wat een goed idee, ik ga mijn haar laten groeien!

Ik wordt een super sexy surfdude hipster.

surfdude.jpg

2. Ik ga naar de kapper
Het haar begint voor mijn ogen te hangen. Je begint een vage tic te ontwikkelen waarbij je erg subtiel het haar van je pony uit je gezicht haalt. Ik ga naar de kapper en knip het allemaal af! Maar je doet het toch niet, je bent net begonnen!

HOLT.gif

3. Je haar begint er uit te zien als een bord met gekookte spaghetti
Er zit totaal geen model meer in je haar. Het is niet meer kort zoals de meeste jongens hebben maar je hebt nog lang geen lang haar. Het is net niks.

4. Je moeder zegt: ‘Moet je niet naar de kapper?’

5.De realisatie dat een kam iets anders is dan een borstel

petronella
6. Ik ga naar de kapper
Wat een gedoe dat lange haar! Het hang nog steeds voor mijn ogen! De helft van de dag ben ik bezig met haar uit mijn gezicht halen. Ik knip het allemaal af! Nee, Freek. Nog even doorzetten!

7. Meisjes beginnen aan je haar te zitten
Het begint anderen op te vallen dat je langer haar krijgt. Je vriendin probeert staartjes te maken in je haar, net als vrouwelijke klasgenoten en familieleden. Ze trekken enorm hard aan je haar terwijl ze een elastiekje in je haar proberen te frummelen. Daarna komt de conclusie dat je haar nog niet lang genoeg is, of je loopt opeens rond met een soort trollenstaart.

Schermafbeelding 2018-05-04 om 14.48.04

8. Mensen die achter je lopen denken dat je een meisje bent
Situatie op de roltrap: ‘Mevrouw, mag ik er even langs? Euhh, oeps. Meneer?’

Blijkbaar is een van de belangrijkste kenmerken van vrouw zijn lang haar hebben. Rond groep acht deed ik ook een poging tot lang haar, maar toen werd ik nog veel vaker voor meisje aangezien. Gelukkig heb ik nu een baard in mijn keel en op mijn gezicht.

9. Je krijgt een matje en gaat naar de kapper
Je haar op je achterhoofd hang al in je nek terwijl de rest van je haar nog niet eens op oorlelhoogte is. Je lijkt wel op dit ene voetballer met dat matje waarvan ik de naam niet weet. Ik ga naar de kapper en zeg dat ik mijn matje weg wil laten halen. Of zou ik gewoon voor een kort pittig kapsel gaan? Nee Freek doorzetten!

Uiteraard knippen ze veel te veel af. ‘Heb je weleens conditioner gebruikt? Je hebt dode punten.’ Nee natuurlijk niet! Alleen shampoo waar op staat shampoo.

voetballer matje

10. Het moment dat je erachter komt dat je op John Lennon lijkt…

Schermafbeelding 2018-05-04 om 15.02.31

11. Het is zover! Je kan eindelijk een beetje een fatsoenlijk staartje in!
Maar dat is helaas moeilijker dan gedacht. Al mijn staartjes tot nu toe zijn volledig mislukt. Nog even oefenen! Of zou ik morgen naar de kapper gaan…

IMG_0614.JPG

IMG_0607.JPG

IMG_0606.JPG

Het idee van een column over mijn haar is ontstaan na het lezen van dit artikel van Ron Mauer.

Categories:

Tags:

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *