Het ultieme dilemma voor muziekliefhebbers is de vraag welke band je beter vindt The Beatles of The Rolling Stones. Maar zoals je in de kop hebt zien staan gaat deze blog over Abba vs. The Beatles, en wel de coverbands.

Ik werk sinds twee maanden in het theater van Zwolle als gastheer (van garderobe tot kaartverkoop). Een groot voordeel hieraan is dat ik veel optredens, concerten en voorstellingen zie.

Deze week stonden er twee coverbands, twee dagen achter elkaar in theater De Spiegel. Wat was dat een wereld van verschil!

Abba Gold

Abba Gold noemen ze zichzelf maar hier was niks goud aan. Als je het met toch met metaal zou willen vergelijken zou ik zeggen Abba verroest ijzer. Ze zagen er erg fout uit, met overduidelijke nep pruiken. En waren de pruiken maar het enige wat nep was deze avond.

De toetsenist deed een solo en liep al dansend naar achteren, maar zijn pianosolo ging gewoon door! Verder hoorde ik verschillende trommels zoals bongo’s en conga’s die niet op het podium stonden. Het drumstel was ook veelzijdig, hetzelfde drumstel klonk de ene keer elektronisch en het volgende moment als een echte kit. Een aanfluiting. Ik ben gewoon weg gelopen omdat ik het niet aan kon zien.

20181109_221038

The Analogues

Deze band is al veelvuldig geroemd, maar ook ik ga hier mee door. The Analogues  hebben voor 30 seconden harp een enorme harp en een harpist mee. Alles spelen ze live. In tegenstelling tot Abba Gold proberen ze alleen muzikaal te lijken op het origineel.

Zelden heb ik zo een groot contrast gezien bij twee optredens achter elkaar.

20181110_212100_HDR

Leuke feitjes

  • Zwolse muzikant Bertolf was aanwezig bij  The Analogues. Deze zanger zat zelf ook jarenlang in een Beatlescoverband.
  • Gisteravond speelde Racoon in hetzelfde theater, Racoon is vernoemd naar een Beatles liedje.
  • De Zweedse popgroep ABBA overtreft met de verzamel-cd Gold de verkoopaantallen van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles in Groot-Brittannië.
  • Een van de zangers van The Analogues speelde vroeger in Moke. Dit was mijn eerste echte concert.
  • Mijn zusje vroeg zich af wie de oude man is die mee doet bij FourFiveSeconds van Rihanna. En dat die oude man Paul McCartney is.
  • Ik kwam er bij the Analogues achter dat het nummer Brommers Kieken van Jovink een cover is van een Beatles nummer.

 

En dan nog even een leuke video waar Paul Mc Cartney antwoord geeft op de meest gestelde vragen over The Beatles op Google.

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *