Het lijkt wel een familieactiviteit. Moeders met zonen, vaders met dochters op de nek. Het had haast wat weg van een K3 concert. Een huisgenoot van mij die docent is kwam zelfs een leerling tegen. Jongens van 15 die zichzelf erg stoer voelen, meisjes van dertien die al Boef’s teksten kennen. Ik zelf had er wel moeite mee, ik kende maar drie liedjes, maar dan ook niet de tekst. Er hing een bijzondere sfeer in de grote zaal van Hedon.

Ik ben bij een concert geweest van rapper Boef, zoals hij zelf zegt ‘Gewoon Boef man!’. Dit is een concert totaal buiten mijn comfortzone. Ik ben meer een indie/rock/wereldmuziek nerd. Ik ging met mijn hele studentenhuis. Het was wel een hele beleving om een keer naar zo een concert te gaan.

Laat ik positief beginnen, hij kan live goed rappen. Beter dan Lil’Kleine of Broederliefde die ik ook ooit heb gezien op een festival. Het concert duurde maar een uur, wat mij betreft lang genoeg, maar voor 19 euro had ik wel iets meer verwacht.


Boef:
“Flikker, ik neuk de dochter van de recherche. Fuck you!”

Ik was niet op de hoogte van het reilen en zeilen van Boef. Ik wist wel dat hij een rel had omdat hij twee vrouwen kechs had genoemd. Kech is straattaal voor hoer. Maar daar heeft hij zijn excuses voor aangeboden, en zoals de zoon van God al zei, iedereen verdient een tweede kans. Maar Boef doet zijn naam eer aan, deze man heeft wel meer op zijn kerfstok.

De week na het concert kwam hij regelmatig voorbij op tv, zo reed hij 300 km per uur op de snelweg en 160 km per uur in een woonwijk waar je maar 50 mag. En ik maar meebetalen aan zijn boetes. “Flikker, ik neuk de dochter van de recherche. Fuck you!” Aldus de heer Boef over zijn rechtszaak.

Ook schijnt hij journalist Hannelore Zwitserlood te hebben bedreigd. Bij Michael Jackson en R. Kelly zeggen ze dat je de kunstenaar los moet zien van zijn daden. Dus dat moeten we bij Boef ook maar doen.

 ‘Ik zeg dit tegen de kinderen in de zaal, de verheerlijking van wapens in mijn muziek is kunst, ga alsjeblieft geen geweld gebruiken’. Ook heeft hij meegewerkt aan het Knoopgala en heeft hij cadeaus gegeven aan kinderen uit arme gezinnen. Is dit ter compensatie van zijn wangedrag? Of is het stiekem een lieve jongen die verkeerde dingen doet? Ik kan hem lastig peilen.

Als ik dit van te voren had geweten had ik misschien ik voorgesteld om naar een ander concert te gaan, maar ik heb zeker een leuke avond gehad, dankzij mijn huisgenoten.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *