Hebben jullie de wedstrijd Ajax – Feyenoord gezien? Ik niet! Want ik heb helemaal niks met voetbal. Maar ik ben wel in de trein beland tussen de Ajaxsupporters.

Ik heb afgelopen zondag gewerkt op het BNNVARA-festival in Amsterdam en mijn vriendin Annabel was er ook want zij wilde graag naar Floortje Dessing die daar sprak. Ik had uitgerekend hoe laat we de trein terug moesten hebben om niet tussen de Ajaxfans terecht te komen. Als je tussen de ajacieden belandt is het veel te druk in de trein en niet alle Ajaxsupporters zijn even gezellig.

Mijn berekening bleek alleen niet helemaal te kloppen en het duurde langer dan gepland tot onze pekingeend klaar was.

In de trein kwam er een groep supporters om ons heen zitten waaronder een man met een baco in zijn hand en op zijn shirt de tekst: 1000% anti-kakkerlak. Ik dacht “Dat kan niet, 100% is alles, meer dan alles bestaat niet” maar ik besloot dit voor mij te houden. 

Ze waren enorme boeren aan het laten, liedjes aan het zingen en de wedstrijd aan het analyseren ‘Ajax heeft heel slecht gespeeld, ze konden veel meer scoren! Wat een klote wedstrijd!’. 

Uiteindelijk kon ik het toch niet laten om me het hen te bemoeien. De anti-kakkerlakmeneer zat te mopperen op het drankassortiment in de Arena: ‘Dat meisje achter de bar vroeg of ik roze wodka of gewone wodka wil hebben. Ik ben toch geen wijf van 16!’. Waarop ik zei: ‘In de roze wodka zit fruit, dus die is wel veel gezonder’. 

Dit was voor hen duidelijk een uitnodiging om tegen mij te praten. Of ik fan ben van Tagliafico. “Snel denken Freek! Euhh… Ik heb nog nooit van die naam gehoord. Het lijkt op tagliatelle maar hij zou vast iets met voetbal te maken hebben. Zou hij van Ajax zijn? Of Feyenoord?  Ik wil geen ruzie! Hij kijkt alsof hij wel fan is van die man…”

‘Euhhh, ja. Ik ben fan.’ zei ik uiteindelijk. ‘Joh! Hij heeft geen idee over wie je het hebt! Hij ziet er ook niet uit als een voetballiefhebber. Meer iemand voor hockey! Of golf! Of basketbal!’ zei de man naast de anti-kakkerlak.

‘Nou, ik heb eigenlijk helemaal niks met sport.’ zei ik. ‘Maar ik vind Ajax wel leuk’ zei ik er nog snel achteraan. 

Toen begonnen ze anti-Feyenoord liedjes te zingen en gingen ze bij elkaar op schoot zitten. Een man tegenover ons liet een enorm dikke boer. ‘Wat vind je vriendin er nou van dat hij van die vieze boeren laat’ zei de anti-kakkerlak. ‘Ja Annabel, wat vind je daar nou van?’ 

Er werd niet gewacht op antwoord. ‘Hou je wel van bier?’ zei de man met het antikakkerlakshirt weer tegen mij. De man naast hem deed een prima analyse: ‘Hij ziet eruit alsof hij graag speciaal bier drink.’ 

‘Ah bah! Zei de man met het anti-kakkerlakshirt. ‘Gewoon lekker Heineken gieten! Niet dat gezeik met speciaal bier’. ‘Heineken lust ik ook hoor!’ zei ik om hem niet te beledigen. 

‘Het volgende station is Amersfoort…’ Ik ben nog nooit zo opgelucht geweest om station Amersfoort binnen te rijden. 

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.