Nu ik ruim een maand op kamers woon vind ik het tijd om terug te kijken op de eerste maand. Want terugkijken op de derde maand wordt moeilijk, ik ben geen Derek Ogilvie. Hoe is het mij tot nu toe bevallen? Dit alles kan ik samenvatten in het woord prima.

Maar ik voel dat jij, de lezer, behoefte hebt aan meer toelichting. Het is wel wennen, maar ik ben blij met mijn kamer, mijn huisgenoten en de korte afstand die ik af moet leggen tot school.

‘Maar?’ hoor ik u denken? Precies! Ik heb 1 grote ergernis. Het doen van de afwas, het schoonmaken, de geluidoverlast, de kosten van de huur of de afwezigheid van een sapcentrifuge zijn het allemaal niet. Het zijn mijn onderburen.

Ik woon boven een Italiaans restaurant, La Toscana genaamd. Met de prachtige slogan ‘All you can Eataly’. Je kan er onbeperkt Italiaans eten, en het schijnt lekker te zijn. Schijnt, want ik heb er nog nooit een stap over de drempel gezet.

  • ‘U bevindt zich nu bij La Toscana, wilt u recensies lezen?’
  • ‘La Toscana: 3,7 ster’
  • ‘La Toscana: Recensie’s en foto’s weergeven?’
  • ‘U bent bij La Toscana, recensie schrijven?’
google-home-1

Lieve Google, wie gaat er nou om 07.54 uur uit eten bij een Italiaans restaurant?

screenshot_20170125-075633

Dit fenomeen heet ‘Google location services’. Ik vind dit normaalgesproken fijn. Je komt ergens en Google vertelt je of je er goed kan eten, hoe lang je nog hebt tot je trein vertrekt en dat soort zaken. Maar wanneer ik op mijn kamer ben heb ik daar geen behoefte aan Google! Om het te verduidelijken heb ik het schematisch voor jullie uitgetekend. Dit is de situatie:

kamer-freek-schematisch

Zoals je ziet woon ik niet in het restaurant, maar erboven. De begane grond is het restaurant, daarboven wonen studenten, en ik woon daar ook. Daar waar staat: ‘Kamer Freek’. Dat is dus niet het Italiaanse restaurant. Ik heb ook nog nooit mensen in mijn kamer gehad die dachten dat je bij mij Italiaans kan eten. Want zoals je ziet is de scheiding tussen  het restaurant en mijn kamer best wel duidelijk.

Google, wanneer je dit leest:

Ik heb nog nooit bij het betreffende restaurant gegeten, ik woon boven La Toscana! Wanneer jullie graag een recensie van mijn hand willen is dat mogelijk. Ik krijg les in recenserende verslagen schrijven. De recensie wordt erg professioneel en objectief zoals het een professioneel journalist betaamd. Uiteraard is het wel op jullie kosten, want op kamers wonen is niet goedkoop.

Categories:

No responses yet

    • Het is eigenlijk een klacht naar Google toe. Mijn onderburen kunnen er niks aan doen dat Google zulke rare meldingen geeft de hele tijd. En uiteraard ga ik mijn best doen ze te vriend te houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *